Marcus Samuelsson på turné med Clarions kocktalanger

Med personalutbyten, gästspel och popup-restauranger ska Clarion sprida kunskap och inspiration till medarbetarna på restaurangerna. Projektet drar igång den 3 december på Clarion Hotel Signs restaurang American Table Brasserie & Bar där det första gästspelet äger rum. Detta görs av två talanger från Clarion Hotel Post i Göteborg, Patrik Fredriksson och Dosa Ivanov.

Patrik korades till Årets konditor 2013. Han har även meriter som: Europabakelsen, SM och EM unga bagare, VM unga konditorer 2004 och 2006, Årets konditor 2005, Culinary Olympics Erfurt 2008 samt OS-guld 2012. Dosa är dubbel världsmästaren i World Cocktail Championship 2015.

I projektet ingår också vinnaren av Dessertmästarna 2014 Joel Lindqvist och finalisten i Kockarnas Kamp Frida Nilsson. De båda är verksamma på Clarion Hotel & Congress Malmö Live och kommer på samma vis som Patrik Fredriksson och Dosa Ivanov turnera runt på Clarions hotell för att sprida kunskap och kreativitet.

– Vår vision är att ta våra restauranger till en helt ny nivå genom att ta vara på de fantastiska talanger som arbetar hos oss. Vi erbjuder en lärorik plantskola som ger vår personal fantastiska möjligheter att utvecklas och ta sina förmågor vidare, säger Marcus Samuelsson, Creative Chef By Marcus Samuelsson. Under vintern ska våra främsta kockar resa runt för att dela med sig av sin kunskap och på så sätt lyfta våra restauranger ytterligare.

I dagarna öppnar senaste tillskottet: Kitchen & Table Sola på Clarion Hotel Air i Stavanger. Under nästa år öppnar en ny  restaurang på Clarion Hotel Helsinki.


Foto från Marcus Samuelssons tidigare popup-restaurang Umami.

Senaste numret