Många undviker restaurangtoan

Var femte person bryr sig inte om hur de lämnar toaletten efter sig. Speciellt inte när det kommer till offentliga toaletter. Värst tycker vi det är på restauranger och caféer, där 76 procent har upplevt ofräscha toaletter. 38 procent har hoppat över toalettbesök här av samma anledning. Det visar en undersökning från badrumsföretaget Geberit.

1000 personer har deltagit i Geberits undersökning, som genomförts av Yougov. Inte helt otippat skulle 94 procent önska att hygienen var bättre på de offentliga toaletterna. 56 procent tycker att toaletterna på gym och i sporthallar kan kännas ofräscha tätt följt av skolor, biografer, teatrar och den egna arbetsplatsen (45 %). Värst tycker vi det är på köpcentrum (77%) och på restauranger och caféer (76 %).

Många väljer att hålla sig hellre än att gå på en offentlig toalett. Andra använder olika knep för att slippa komma i kontakt med toaletten. Nästan hälften lägger papper på ringen och var femte torkar av den innan de sätter sig. Var tredje väljer att stå – oavsett om man är kille eller tjej. 62 procent oroar sig över att det sprids bakterier på kranar, handtag och spolknappar.

Senaste numret