Lisa Lönner öppnar hemmakrogen igen

Lisa Lönners restaurang Fine Home Dining i familjens hus vid vattnet på Resarö öppnar upp sin verksamhet igen. Med anledning av coronakrisen är Lisa bunden till hemmet och efterfrågan lokalt på Lisas matlagning har ökat då många arbetar hemma, därför kom idén att öppna krogen igen. Lisa öppnar den stora uteserveringen för lunch och middag alla helger i april och maj med en begränsad kapacitet för att hålla avstånden. När myndigheternas rekommendationer tillåter öppnar Lisa upp restaurangen igen för bokning under sommaren.

– Det känns hemskt hur denna kris påverkar våra småföretag, särskilt inom besöksnäringen, så även mig. Så länge jag och min familj håller sig fortsatt friska och min verksamhet efterfrågas känner jag att det är rätt att öppna upp i den mån det går. Jag avser också att köra fullt ut igen under hela sommaren i linje med de beslut som tas av myndigheterna framöver. Vi bevakar utvecklingen dag för dag, säger Lisa.

Normalt tar uteserveringen 40 personer, för att vara säker och eftersom Lisa lagar mat och diskar själv för att minimera alla risker, tar Lisa högst 16 personer åt gången. Detta säkerställer ett avstånd på minst 2 meter mellan sällskapen. Alla äter samma meny, efter säsong och tillgång på lokala råvaror, såsom konceptet alltid sett ut hos Husmor Lisa. I sommar kan restaurangen komma att hålla öppet alla helger beroende på utvecklingen.

– Det känns roligt att gästerna kommer tillbaka och uppskattar min matlagning, det är lite att gasa sig igenom krisen och hitta nya lösningar, säger Lisa som annars till vardags arbetar med kommunikation igen.

 

Senaste numret