Lina Ahlin blir kökschef på Wanås Restaurant Hotel

Lina Ahlin kommer att tillsammans med Henrik Eriksson ansvara för köket på Wanås Restaurant Hotel, detta från och med mars 2019.

Lina Ahlin har en förkärlek till grönsaker och det hållbara tänket genomsyrar hennes filosofi – “mat ska vara enkel, god och förena oss människor”. Hennes matlagning är samtida med inspiration från svensk matkultur. Lina har tilldelats både White Guide Rising Star 2015 och Karin Franssons mentorspris 2016. Hon kommer närmast från Agrikultur där hon varit med sedan start. En del av sin baskunskap har hon fått från sin utbildning på Grythyttan. Dessutom har hon bland annat jobbat på restaurang Frantzén och varit på en lång praktik på Massimo Botturas Osteria Francescana i Modena, Italien.

Henrik Eriksson dras till det asiatiska köket och väver gärna in dess kryddor och tekniker med dem vi finner i Sverige. För Henrik är en rätt inte komplett utan en bra balans av textur och tuggmotstånd. Han kommer närmast från Aveqia och har innan dess samlat erfarenhet från bland annat Lilla Ego, Ekstedt, Shibumi samt Ulla Winbladh.

Senaste numret