Lernia satsar på nya kockutbildningar

Genom nya kockutbildningar vill nu utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia med samarbetspartners locka unga till restaurangbranschen. Först ut är två utbildningar i nära samarbete med restaurangkedjor och en ny bemanningspool där blivande kockar får möjlighet att arbeta under tiden de studerar. Redan under första dagen på sin utbildning erbjuds man under sin studietid en anställning via Lernia.

För att kunna tillgodose branschens behov av kockar och kökspersonal samarbetar Lernia med branschaktörer och kommuner som; Nacka och flertalet kommuner i Stockholms län, Uppsala kommun, O ’Learys, Martin & Servera, Svenssons krogar och Electrolux Professional.

I ett pressmeddelande berättar Martin & Servera om sitt samarbete med Lernia kring de två kockutbildningarna så här:

1. Sveriges bästa kockskola – kockskola baserad på Komvux, men med högre höjd och spets än traditionell kockutbildning.

2. JOIN” (Jobb och Integration i Näringslivet) – kockskola för nyanlända där språkutbildning kombineras med yrkesutbildning (baserad på SFI).

Syftet med samarbetet är i första hand att attrahera elever till dessa båda kockskolor. Målet är att locka nya målgrupper att söka sig till kockyrket. Under utbildningen introduceras eleverna också till Martin & Serveras kunder, restaurangkök i hela landet, så att det, efter avslutad utbildning, finns en naturlig koppling mellan kockeleverna och arbetsmarknaden.

Senaste numret