Leonard!

Finalisterna i Swedish Young Chef Award 2018 offentliggjordes i fredags. Vi har bytt ett par ord med de tävlande. Nästa på tur är Leonard Frydman Rydén från Stockholms internationella hotell- och restaurangskola i Stockholm.

Vad har du för intressen?

Mat, mat och mat. Och AIK. Och Öl.

Vem är din förebild?

Min morfar, världens coolaste gubbe! Och Robin Hood.

Varför är du med i denna tävling?

Jag vill se hur långt jag kan gå. Jag en tävlingsmänniska i nästan allt jag gör så det kändes naturligt att skicka in ett bidrag.

Beskriv maträtterna du tävlar med.

Båda är ganska enkla. Jag gillar när mat är enkel och jäkligt god. Jag utgick från rotselleri och byggde en rätt runt det med tre texturer på rotselleri. Köttet är mer ett tillbehör än den faktiska huvudråvaran. Med förrätten ville jag ha skarpa smaker och lite sting som kontrast mot varmrätten som är ganska snäll.

Senaste numret