Lemon & Lime i Hagabadet

Hagabadets restaurang i Göteborg öppnar igen – med frukost, lunch och helgbrunch, precis som tidigare. På entréplanet blir det ett café med juicer och smoothies, kaffe och bakverk, och halvtrappan upp blir det lunchbuffé i Vaktmästare Karlssons Matsal.

Ny entreprenör är Alexandra Brand, som tidigare har Juicekällan i Göteborg. Nu öppnar hon alltså en restaurang på Hagabadet, med nya namnet Lemon & Lime.

– Jag jobbar ju mycket med hälsoinriktade produkter i våra juicer och smoothies, och det passar ju bra här och ingick också i förutsättningarna. Men jag kan inte laga mat, så jag har tagit in medarbetare som kan det. Cecilia Karlsson som tidigare hade Kale´is Kaffe & Mat lagar fantastisk mat! Jag förstår inte vad hon gör – det är smaker och konsistenser och färger – allt! Så när Kale´is skulle stänga så bad jag henne komma med mig hit, och det gör hon.

Tillsammans med Cecilia är även Rebecka Nord, som sedan tidigare har sin firma Växtdelikatessen med kurser och catering, och Lisa Forsberg, känd instagrammare som ”douxpastry” som kommer att baka restaurangens bröd och bakverk.

– Vi kommer att laga mat från grunden, säger Cecilia. Riktiga, säsongsanpassade råvaror, och vi gör allting själva, inga halvfabrikat. Mycket växtbaserat.

Senaste numret