Lådan blir kedja

I mitten av mars öppnar restaurang TegelLådan i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Bakom satsningen står Jon Widegren, som 2012 byggde upp finburgarkedjan Flippin’ Burgers med hjälp av crowdfunding. Sedan 2017 driver han restaurangen och ölhallen Lådan i Vastastan, och nu är det alltså dags för en utveckling av konceptet. I samband med öppningen av restaurangen lanseras även ett eget bryggeri, Lådan Bryggeri, samt tre egna sorters husöl.

– Det finns en nerv i att göra en så pass stor satsning i det nuvarande konjunktur- och ränteläget. Hantverksöl och street food lagad från grunden låter kanske väldigt 2014. Men, vi brukar säga att folk äter mat, inte trender, och vi ser hur våra befintliga verksamheter klarat sig väldigt bra, säger Jon Widegren i ett pressmeddelande.

TegelLådan blir en restaurang med ölbar, taproom och bryggeri. Den historiska lokalen är på 650 kvadratmeter stor, fördelat på två plan, och ambitionen är en ”strävan att vara en familjär mittpunkt i Norra Djurgårdsstaden”.

Köket i TegelLådan ska fokusera på hantverksmässigt lagade streetfood-favoriter som lobster rolls, ribs och nachos, med KRAV-märkta råvaror från små, svenska producenter. På sikt finns också en ambition att utöka ölsortimentet med inslag från mindre, svenska hantverksbryggerier.

Foto: Björn Terring

Senaste numret