Tareq Taylor, Malmö
Har trettio år som kock och driver restaurangen Kockeriet i Malmö. Också tv-kock som jobbat med program som Trädgårdstider, Go’kväll och Tareq Taylor’s Nordic Cookery som sänts i över hundra länder.

Linn Söderström, Stockholm
Framtidslöfte som inte drar sig för att utmana gubbmaffian. Med Operakällaren, Grand Hotel och F12 i bagaget driver hon numera ”TakeOver”, en gästspelsturné där kvinnliga kockar tillfälligt tar över köket på Sveriges bästa restauranger. Hon är även känd som Kock-Linn i radioprogrammet Fredag i P3.

Jonas Svensson, Stockholm
Har gått i skola hos både Melker Andersson och Danyel Couet. Senaste åren har han jobbat på Miss Voon i Stockholm och i år öppnade han nya Miss Voon i Uppsala.

Marie Skogström, Malmö
Kockveteran som sedan 1999 driver restaurangen Mat & Vin Slottsparken i Malmö tillsammans med sin man Peter Skogström som vann Kockarnas kamp 2015.

Viktor Westerlind, Stockholm
Har vunnit både Årets kock och ett OS-guld med kocklandslaget. Viktor har senaste åren jobbat på Frantzén som nyligen slagit upp dörrarna för en ny restaurang i centrala Stockholm.

Richard Waje, Göteborg
Har många års erfarenhet från Sverige, London och Australien i bagaget. De senaste fjorton åren har han drivit Lasse Majas krog i Marstrand och är dessutom ny delägare i Brasserie Lipp i Göteborg.

Erik Videgård, Stockholm
Namnkunnig krögare som inledde sin karriär på nattklubben Alexandra 1977 och senare var med att introducerade det asiatiska köket i Sverige. Han har sedan dess drivit en lång rad välkända krogar såsom East och Fjäderholmarnas krog. Förra året startade han restaurangkedjan Rebel Kitchen som serverar poké bowls.

Carl Ishizaki, Stockholm
Sushimästare som förra året belönades med en stjärna i Guide Michelin för sin lilla restaurang Sushi Sho i Vasastan i Stockholm.