“Kanske finns det någon öppen dörr där ute?”

Jessie Sommarström lämnar Urban Deli. Vi ringde upp för att höra vad hennes planer är!

Varför väljer du att sluta som kreativ gastronomisk ledare på Urban Deli?
– Jag har jobbat här i nästan sju år, så det var väl dags att sluta. Sedan jag blev Årets Kock för ett år sen har jag fått möjlighet att träffa så mycket nya människor och jobba med mina hjärtefrågor. Mycket av det nya har varit roligt och utvecklande, men jag har också fått välja bort en hel del saker.

Vad ska du göra nu?
– Jag slutar den 31 oktober och först och främst har jag lovat mina barn att ha novemberlov med dem! Umgås och leka, så som man gör med en 4 och en 9-åring. Sen… vet jag inte. Därför är jag extra glad för att ni vill nämna detta. Kanske finns det någon öppen dörr där ute?

Hundratals, förmodligen!
– Ja, men ändå är jag lite rädd. Jag har ju aldrig varit utan jobb. Min man och jag driver ett företag, där har det blivit en del gästspel, middagar och events, så egentligen har jag ingen brådska. Men när det väl blir dags, är det framför allt viktigt att det känns helt rätt.

Foto: Samuel Unéus

Senaste numret