Bocuse d´Or Sverige-kandidaterna 2017 klara

Den 14 september avgörs Bocuse d´Or Sverige 2017 och vem som ska representera Sverige i Bocuse d´Or Europe 2018, Kock-EM. Intresset bland svenska kockar har visat sig vara större än någonsin och nu har åtta välrenommerade kandidater valts ut av en jury.

– Många av de sökande har stor erfarenhet, kunskap och bra renommé varför vi för första gången har valt att låta åtta tävla i den svenska uttagningen, säger Henrik Norström, President Svenska Bocuse d´Or Akademien.

Svenska Bocuse d’Or Akademien där bland andra Henrik Norström, Jonas Lundgren, Markus Aujalay, Fredrik Eriksson, Tommy Myllymäki och Adam Dahlberg ingår, har efter ansökan utsett de kockarna som tävlar i Bocuse d´Or Sverige 2017.

Kandidaterna i Bocuse d´Or Sverige 2017:

  • Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi
  • Jonas Dahlbom, Kulinarisk ledare Gröna Lund
  • Christofer Bengtsson, Grand Cafe i Oslo.
  • Thomas Sjögren, Driver Skärets Krog och Café på Smögen under sommar halvåret, övrig tid frilansande kock.
  • Andreas Edlund, Jobbar åt Pontus Group
  • Pi Le, Souschef Ulriksdals Wärdshus
  • Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi
  • Edin Dzemat, Brasserie by EDz

Tävlingen kommer att genomföras den 12 och 13 september på av kocken egen valt kök. Den sista timmen innan första rätten ska levereras anländer juryn till vald plats.

Kandidaten ska laga två rätter, en vegetarisk rätt och en kötträtt till 10 personer. Huvudråvaran för kötträtten är lamm.

 

 

Senaste numret