Kalle Bengtsson – Årets Konditor 2017

Kalle Bengtsson från Göteborg blev i dag Årets Konditor, tillika Svensk Mästare för professionella konditorer i tävlingen Årets Konditor 2017. Tävlingen bestod av tre delmoment där Kalle tolkade årets tema – natur – på ett sagolikt sätt, bland annat med tårtan Insjön som dekorerades med en trollslända i socker.

Under två dagar har tävlingen pågått och bestod av tre delmoment; en tårta med minst tre våningar, tre sorter petit fourer och ett hemligt moment.

Kalles vinnartårta Insjön hade en granolabotten fylld med vanilj- och blåbärsbavaroise, blåbär- och flädergelé samt citronkräm med brynt smör. Tårtdekorationen bestod av en trollslända i socker.

Hans tre olika petit fourer var varierade i både smak och utseende. Smakkombinationerna i bland annat “Svamp” var; en fyllning med citron och brynt smörkräm, doppad i citronjuice och vit choklad.

Det avslutande hemliga momentet gick i år ut på att skapa bakelser utifrån tilldelade silikonformar. Kalles bakverk “Stenen” bestod av med pecannötsmousse, fylld med bland annat marsipan, brownie och havtornskola. Denna dekorerades med tunna chokladsnurror, brynt mandelmassa, inkokt havtorn och krasse, vilket imponerade på juryn.

Förutom att Kalle kan titulera sig Årets Konditor 2017 och Svensk Mästare i konditori vinner han även ett stipendium på 40 000 kr.


Vinnare:
Kalle Bengtsson, 33 år, från Göteborg.

Andra plats: Josefin Gauffin, 29 år, från Borlänge.

Tredje plats: Joel Lindqvist, 37 år, från Malmö.

Delad fjärdeplats: Linda Magnusson, 36 år från Göteborg och Liv Sandberg, 33 år från Östergötland.

Juryordförande Årets Konditor: Tony Olsson

Senaste numret