Kalf & Hansen inleder samarbete med SJ

SJ inleder ett samarbete med restaurangen Kalf & Hansen. Syftet är att öka utbudet av god, vällagad och ekologisk mat på SJs snabbtåg. Kalf & Hansens matvision är att maten ska lagas av 100 procent ekologiska och närproducerade säsongsråvaror.

I november 2015 lanserade SJ ett nytt matkoncept där ambitionen var att använda svenska säsongsanpassade råvaror, gärna Krav-märkta och ekologiska. Nu utökar SJ sitt utbud i bistroserveringen med en specialkomponerad maträtt av Kalf & Hansen. Rätten är baserad på närodlade, ekologiska grönsaker från småskaliga producenter runt om i Sverige. Tillbehöret är alltid någon form av köttbullar eller frikadeller av ekologiskt kött och grönsaker. Alla rätter kommer att lagas till under hantverksmässiga former i Kalf & Hansens restaurang i Hammarby Sjöstad. Varje rätt kommer att finnas till försäljning under sex veckor.

Från och med den 14 mars finns Kalf & Hansens Krav-märkta produkter i bistron. Var sjätte vecka kommer en ny, helt ekologisk, rätt att introduceras.

Senaste numret