“Just nu ligger vi bra till även om det såklart är några kvarstående saker som man blir nervös över.”

Hallå där Fanny Sturén, som snart öppnar Restaurang Emmer på Ulriksdals Värdshus i Stockholm.

Läget just nu; var befinner ni er, håller ni tidplanen?

Just nu ligger vi bra till även om det såklart är några kvarstående saker som man blir nervös över. Fast frågan är inte om man är mest nervös över att öppna ny restaurang? Vi är alla på semester nu men möts i början på augusti då det blir full rulle igen! Vi har haft turen att jobba med riktiga proffs, shout out till KFK Snickerier och vår målare Jonte och Sorken! 

Berätta om din kollega Jonathan, vem är han?

Jonathan Kasche är vår kökschef som varit på Ulriksdals Värdshus i två år. Han kommer tidigare från Lilla Bjers som han var med och drev i två säsonger. Innan dessa har han också varit på Lilla Ego och Farang med lite instick av praktik på bland annat Blue Hill at Stone Barns i New York. Jonathan är ung men otroligt begåvad. Han har ett öga för detaljer och är mycket mer än bara kock; han är den som har varit mest drivande i processen med Emmer, allt från hur menyerna ska se ut till storleken på borden.

Beskriv hur ni tänker kring råvaror/säsonger på Emmer

Vi kommer följa den svenska säsongen, precis som många andra. Största skillnaden är väl att vi även har turen att kunna plocka grönsaker, örter, blommor och bär direkt utanför dörren på vår egen odling på 1,5 hektar. Lotta Agaton, som gjort inredningen, har också gjort så att naturen verkligen känns inomhus med mycket plats för växter och vad nu säsongen erbjuder (man älskar ju ändå vass). Det känns så häftigt att kunna erbjuda det i Stockholm, så nära city som vi ändå är! Vi har också valt att ha Emmer öppet i linje med odlingen och när den är igång, alltså april till och med oktober. 

Foto: Carl Lemon

Senaste numret