Jullunch för Stockholms hemlösa i Kungsträdgården

Torsdagen den 19 december är det dags den årliga jullunchen till förmån för Stockholms hemlösa som arrangeras av Smaka på Stockholm och Stockholms Stadsmission. Detta i Kungsträdgården framför stora scenen klockan 11.00-14.00. Gröt, grönt och julsmörgås (karmaskinka eller vego) kommer att serveras för 100 kronor per person. 

Liksom tidigare år kommer lunchen att tillagas och serveras av kockar som Paul Svensson, Ulrika Brydling, Alexandra Zazzi, Sayan Isaksson, Jacob Holmström, Magnus Ek och många fler. Dessutom kommer Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Martin Berg även bidra med att laga goda vegetariska alternativ till skinkan. 

Specialerbjudandet, att gå en betala för två kvarstår också och varje enda krona går oavkortat till Stadsmissionen. 

Man tar tacksamt emot julklappar till människor som lever i hemlöshet. Dessa klappar måste vara nya och oanvända, dessutom är oinslaget det bästa eftersom Stockholms Stadsmission då lättare kan sortera dem. Önskemål är underkläder, varma kläder, strumpor, hygienartiklar och presentkort på affärer som säljer tidigare nämnda varor. Det finns ingen möjlighet att ta hand om begagnade kläder.

Om man inte kan komma men men vill bidra till Stockholms Stadsmission, märker man bidraget “Jullunch”.

Förra året serverades 3000 luncher och 350 000 kronor samlades in vilket gick oavkortat till Stockholms Stadsmission.

Senaste numret