Julbord på Ca 30

Julbord på Ca 30 är ett julbord som bara tar 30 minuter att äta. Det serveras 8-10 december på pop-up-restaurangen Ca 30 på Miss Clara, Stockholm. Förutom att det går relativt snabbt att äta är det skonsamt både mot plånboken och miljön eftersom det är mindre slösaktigt.

Här sammanfattas det svenska julbordet i fem smårätter. Menyn innehåller nya tolkningar av de klassiska julrätterna sill, köttbullar, revbensspjäll och lutfisk. Till efterrätt serveras vaniljmousse och Baileys i en cookie cup. Julbordet är framtaget Daniel Guest, Miss Claras kökschef. Daniel har tidigare arbetat nio år som huvudkock på Operakällaren, bredvid Stefan Catenacci. Lika länge har han jobbat med julbord, dock enbart med de traditionella recepten. Han antog därför utmaningen att få skapa något helt nytt.

Rätterna
Typ Sill
Lutfiskens återkomst
K*ttbullar
Annat än Julskinka
Kaka på kaka, Baileys och vaniljmousse i en cookie-cup.

HÄR finns mer info samt bokning.

Senaste numret