Jonas Dahlbom ny krögare på Furuvik Havskrog

I maj när Furuvik Havskrog, tidigare Furuviks Brygga, slår upp sina portar står Jonas Dahlbom vid rodret. Från och med i år kommer restaurangen att drivas i Furuviks egen regi.

– När jag fick frågan var det självklart att tacka ja. Jag har jobbat med fisk och skaldjur i 20 år i Göteborg, det är min mest naturliga matlagning, säger Jonas Dahlbom, i ett pressmeddelande.

Den nya restaurangen integreras med Furuvik Havshotell och har ett fint havsläge.

– Jag vill skapa en härlig skärgårdskrog där man äter vällagad bra mat i en skön miljö. I mångas ögon kommer det att bli en finkrog, men jag vill både blanda klassiska rätter med mer enkla rätter. Man ska fortfarande kunna beställa en skagenröra, moules frites och fish and chips från bistromenyn, säger Jonas.

Furuvik Havskrog öppnar den 19 maj, när parken öppnar, och kommer att vara öppen året om. När parken har stängt för sommarsäsongen kommer man även att fokusera på konferens- och hotellgäster.

2016 anställdes Jonas Dahlbom av Furuviks systerpark Gröna Lund för deras största matsatsning någonsin och var bland annat med och lanserade två nya restauranger på tivolit.

Senaste numret