Joel Åhlin och Claes Grännsjö öppnar falafelrestaurang i Täby

Den 11 april öppnar nya Täby Deli i Täby Centrum. Utöver nio redan bekräftade matkoncept offentliggörs det nu att de namnkunniga kockarna Joel Åhlin och Claes Grännsjö öppnar ett ny restaurang där, detta tillsammans med vegetariska matbloggaren och kokboksförfattaren David Frenkiel från Green Kitchen Stories. Restaurangen, som kommer att stå klar i maj, har fått namnet Fafelle och är ett nytt vegetariskt snabbmatskoncept som fokuserar på falafel.

Förutom falafelbowls och en egen version av falafelwrap kommer Fafelle även erbjuda unika falafeldressingar, kryddblandningar och gröna mellanmålpods.

Grundarteamet består även av designern och konceptutvecklaren Fredrik Moberg som bland annat arbetat med lanseringen av Joe and the Juice internationellt, serie-entreprenören och falafelentusiasten Paul Källenius, ägare till investmentbolaget som bland annat driver modesajten Bubbleroom samt Helena Hell som arbetat som restaurangchef tillsammans med Gordon Ramsey i London och Melker Andersson i Stockholm.

Senaste numret