”Jag måste tro att den värsta tiden är över.”

Hej Dorotea Malmegård, på restaurang DoMa i Stockholm – som öppnade bara veckor före Coronapandemin slog till.

Hur går det för er, har ni kommit igång efter Coronakrisen?

“Vi börjar sakta men säkert med förberedelserna inför öppningen den 11 augusti. Vi bestämde oss för att hålla sommarstängt i fem veckor för att ta hand om våra små barn och återhämta oss, men nu börjar vi bli riktigt taggade på att välkomna gäster igen. Vi öppnade i februari, så vi hann knappt bli varma i kläderna innan mattan rycktes under fötterna på oss alla. Vi försökte anpassa och justera verksamheten i den mån det gick, när jag ser tillbaka på våren tog det alldeles för mycket energi och tid från vår huvudsakliga fokus. Men man lär sig av allt. Vi hade nog skuldbelagt oss själva om vi kände att vi vi inte gjort absolut ALLT för att överleva. Utifrån sett tror jag att vi har uppfattats som en kreativ, driven och stundtals kanske lite ängslig nyöppnad restaurang, vilket vi också varit. Men det är ingenting att skämmas över.” 

Vad tror du om hösten?

“Jag är optimistisk, så optimistisk man kan vara. Jag måste tro att den värsta tiden är över, vi skulle ha väldigt tufft att klara en andra våg av smittspridning. Att vi svenskar reser mindre utomlands är det bästa vi kan göra för vår ekonomi och för alla restauranger. Jag hoppas och tror att kortare weekendresor utomlands och inställda större fester, kommer att ersättas med fler restaurangbesök på hemmaplan eftersom vi har ett eftersatt behov av att träffa våra vänner.” 

Andra projekt, planer och drömmar du vill berätta om?

“DoMa är helt klart mitt huvudfokus. Men jag har ju alltid flera bollar i luften. Redan i augusti kommer jag och Stefan Ekengren spela in ”Årets Kock-podden” där vi intervjuar finalisterna med flera. Jag kommer också jobba som konferencier under finalavgörandet tillsammans med Tareq Taylor. Och sen ska jag jobba som ambassadör för Dansukkers ekologiska sortiment under hösten. Andra projekt och drömmar finns alltid men inga som är värda att dra igång just precis nu!”

Foto: Lotta Härdelin

Senaste numret