Jacob och Anton gästspelar på sin egen krog

Krögarna Anton Bjuhr och Jacob Holmström får många frågor om gästspel runt om i världen. Under våren kommer de dock inte att åka till New York eller Seoul för att gästspela utan istället kommer de att överraska varandra, och gästerna, på hemmaplan. Tre gånger i vår och ytterligare tre tillfällen under hösten kommer krögarparet gästspela hos sig själva på Speceriet, Gastrologiks bakficka. Det blir exklusiva sittningar för endast tolv gäster per tillfälle.

– Jag har alltid drömt om det här, tänk att kunna göra ett helt nytt koncept och att under en enda gång kunna dra det hur långt som helst, förklarar Jacob.

– Vi kommer kunna göra riktigt hårdragna kvällar som att till exempel laga en hel meny med bara en ingrediens eller kanske en hel meny bestående av bara söta rätter. Det blir som vår kontemporära scen, fyller Anton i.

Speceriets sommelier Elin Hillgren Mattsson har fått i uppgift att sätta ihop skräddarsydda dryckespaket som matchar de kulinariska gestaltningarna, dessa kan komma att innehålla allt från en kväll med enbart grand cru-viner till en blandning av bubbel, vin, öl, sprit och fortifierade viner.

Senaste numret