Jacob Holmström öppnar nytt

Jacob Holmström öppnar ny krog. Denna gången på stranden i Halmstad, tillsammans med sin fru Emelie Leijon. Den nya krogen, som får namnet Fyr, är planerad att öppna påsken 2024.

“Namnet Fyr anspelar på den öppna elden i köket, där mycket av maten kommer att lagas, men även på den vackra fyren på Tylön, ett par hundra meter från restaurangen”, berättar Emelie.

Fyr kommer att ha öppet hela året. Men först ska lokalerna renoveras. “Fyr ligger nästan på havet så det känns naturligt med fokus på fisk och skaldjur, det är också det som ligger mig varmast om hjärtat”, säger Jacob. Ska man ha öppet året runt kräver det mycket koncept och marknadsföring och det är här Emelie kommer in i bilden. Hon är en erfaren designer och formgivare som har jobbat mycket med marknadsföringen på Gastrologik i Stockholm.

“Jag kommer att jobba väldigt mycket med det visuella; inredning, hemsida, grafisk design, marknadsföring och sociala medier. Jag vill även ta fram och formge produkter för restaurangen, kanske glas och porslin. Jag kommer jobba med den dagliga driften och träffa gästerna, men även projektleda events, bröllop och spännande gästspel i restaurangen”, berättar Emelie.

Foto: Anders Andersson

Senaste numret