Innovation Hunter – Jakten på de mest innovativa bartendrarna

Från att i många år ha hyllat världens bästa bartender genom tävlingen Mixing Stars kände Disaronno att det var dags att ta nästa steg på denna äventyrsresa i mixologins värld.

Denna gång valde man att, istället för att låta bartenders göra upp om vem som är bäst i en traditionell tävling, ta det oväntade greppet och ge sig ut på jakt efter de dedikerade, de innovativa och de som tar omvägen för att få fram det unika, det oväntade och som kan konsten att med smak, kunskap och ord förmedla en historia om vad de har i sina mätglas just för tillfället.

I Innovation Hunter får vi följa med till några av väldens mest intressanta bartenders för att insupa både atmosfär och ge smaklökarna en resa. Barerna som besöktes ligger i Milano, Amsterdam och London. Städer där många av världens mest intressanta cocktails skakas fram idag. Det finns några tydliga skillnader i de olika ländernas bartenderstilar. Italien visade på hög kreativitet, i Holland är man mer praktiskt lagd medan London briljerar med tekniskt kunnande och stor experimentlust.

Rollen som bartender är i ständig utveckling. Vissa har nått kultstatus, andra är på god väg. Allt fler grundar sina cocktails med väl underbyggda historier om hur de blev till. Man vill ta med sin bargäst på en upptäcktsresa genom att berätta hur man har gjort för att locka fram de smaker som når sin perfektion precis framför ögonen på dem.

I de filmer som blev resultatet av Disaronno Innovation Hunter får du träffa The Mixing Stars på deras hemmaplan, följa med bakom bardisken och se hur de har experimenterat fram sina mästerverk. Här bjuder de på tips och kunskap som vanligtvis är väl dolda hemligheter.

Jakten på nya Mixing Stars är redan igång. Är du nyfiken på vilka barer man besökte?

Du hittar alla filmer här!

 

Senaste numret