I morgon öppnar storsatsningen Folkparken
I morgon, den 30 augusti, öppnar restaurangen Folkparken på Sveavägen i Stockholm i en 700 kvm stor industrilokal med sex meters takhöjd, stålbalkar och oputsade väggar. Bakom projektet står Martin Magnusson och Magnus Bergh som drivit kök och restauranger både i Sverige och internationellt.
I entrén möts gästerna av en modern grillkiosk för take-away där beställningen sker på skärmar. Därefter kommer baren och restaurangen med 120 sittplatser i olika etage. Trappan ner till källaren leder till ett taproom som rymmer hundra personer. I en av alla ölkranarna rinner Pitmaster Pale Ale som skapats i samarbete med Nya Carnegiebryggeriet. I källaren finns även en vinylspelare och rummet kan bokas för events.
Folkparken bygger på amerikansk BBQ med influenser från hela världen. Exempel från menyn är friterade tuppvingar, griskindskroketter, ribs, smoked brisket burger, träkolsgrillad fisk, rökta rödbetor, friterad krossad potatis, dirty flank samt träkolsgrillad spetskål.