Husmor Lisa stänger sin hemmarestaurang

I fem år har Lisa Lönner Pulkkinen drivit Fine Home Dining i familjens hus vid vattnet på Resarö där gästerna äter avsmakningsmeny på ärvda möbler och familjens porslin med utsikt över fjärden. Nu har hon dock valt att stänga restaurangen från den 30 augusti. Under augusti håller Husmor Lisa extra öppet med fyra dagar i veckan, både lunch och middag, för att göra en fin avslutning.

Lisa säger i ett pressmeddelande att hon har nått de mål hon satte upp med restaurangen som var att gå från husmors-matlagare till kock på hög nivå med trädgård och skog som skafferi. Att kunna leva på sin verksamhet trots att den är småskalig och arbeta helt kemikaliefritt och utan svinn har också varit viktiga mål för matlagningen. Ett annat viktigt mål var att bli bedömd i White guide.

– Jag arbetar på att på lång sikt hitta en modell för att kunna starta Fine Home Dining på annan plats i det fall att jag hittar rätt lokal och finansiär, dock är detta helt utan stress. Nu tänker jag själv njuta av vår fina plats, fortsätta laga mat samt arbeta med projekt som förenar kockyrket med min kompetens inom varumärkesbyggande och kommunikation, säger Lisa Lönner Pulkkinen som sedan tidigare har en 20-årig karriär från PR, trendspaningar och event, bland annat på MTV och PS Communication.

Senaste numret