Husmor Lisa öppnar i sommar

Lisa Lönner, grundare av Husmor Lisa och TakeOver Sverigeturné, öppnar åter sin restaurang Fine Home Dining i hemmet på Resarö utanför Stockholm sommaren 2019. Restaurangen med godkänt restaurangkök i familjens skärgårdsvilla fortsätter med samma matfilosofi som tidigare, där odlingen utanför är inspirationen och husmorsmetoder grunden. Gästerna äter på familjens porslin med dukningar skapade av Lisas kreativa mormor och mamma.

– Vi är både restaurang och familjemiddag. Det har varit svårt att säga nej när så många läst om oss och ringer och vill komma och äta, därför vill jag kunna erbjuda utvalda dagar. För familjens skull kan jag inte ha öppet för ofta, säger Lisa.

Lisa står själv i köket och för service och dryck står Frida Rosén, som jobbat hos Lisa sedan starten. I disken återfinns Lisas bror Lars Lönner.

Lisa använder de flesta delar på det hon plockar, inklusive rötter, blast och blommor. Hon följer familjens recept men skapar modern restaurangmat av dem. Köket skapar kreativt med det som för dagen att plocka i skog och mark för att hålla nere svinnet, precis som man alltid gjort i familjen. Sommarmenyn innehåller några nyheter men också klassiker som rökt abborre fiskad nere på bryggan med flädergelé och pavlova med smultron, vildros och violgranité.

Vinerna är naturliga och kommer helst från mindre producenter, öl från Waxholms bryggeri. Alkoholfria drycker gör Lisa själv på blommor, bär och örter från trädgården.

Sommarens öppettider
27-28 juni
5-6 juli
15-17 juli
3, 10, 17 och 24 augusti

Senaste numret