Han är Hotell Borgholms nya ägare

Christofer Johansson har köpt Hotell Borgholm och träder in efter årsskiftet. Owe och Karin Fransson lämnar då över sitt livsverk som det ar drivit sedan 1972.

Hotell Borgholm ligger mitt i centrala Borgholm på Öland. Köket har en stjärna i Guide Michelin och har fått en ”Best of award of excellence” av Wine spectator för sin omfattande vinkällare. Detta ställer höga krav på produkten och servicen, något som den nye ägaren har för avsikt att utveckla ännu mer. Efter årsskiftet stänger verksamheten för restaurering och nyöppning är planerad till vid månadsskiftet mars/april 2019. Det kommer att ske en del förändringar och nyheter men all personal och kärnan i verksamheten förväntas vara kvar.

Christofer Johansson, född och uppvuxen på Varaslätten i Västergötland, har de senaste åren drivit hotell och restaurang Eksgården Krog & Rum på södra Öland. Han har tidigare varit kökschef på Krakas Krog på Gotland, jobbat på internationella toppkrogar som The French Laundry i Napa Valley och har erfarenhet från flera stjärnkrogar i Europa. Christofer har tillsammans med kollegan och vännen Daniel Olsson köpt Hotell Borgholm.

Fot0: Smålands och Ölands Gastronomiska Akademi, i samband med att Christofer fick motta Stora priset 2017.

Senaste numret