Henrik Norström öppnar gastrobaren Penny & Bill

När Penny & Bill öppnar i februari på Grev Turegatan 30 gör Henrik Norström och de andra krögarna bakom Lux-restaurangerna det tillsammans med bartendern Johan Evers. Men en restaurang vill man inte kalla sig.

– Penny & Bill är snarare en symbios av en restaurang och en cocktailbar, där lättare rätter och cocktails kompletterar varandra smakmässigt.

Här kommer det alltså att vara helt i sin ordning att ta en cocktail till maten. Eller ta en bit att äta till sin cocktail. Inspirationen av de två hantverken syns även i gastrobarens utformning: Mitt i lokalen arbetar bartenders och kockar sida vid sida. Maten utgörs av lättare rätter, framför allt fisk och skaldjur från rawbaren men även råvaruspett i olika utföranden som grillas över öppen eld.

Men namnet Penny & Bill då?
– Vi vill att våra gäster ska känna att de kommit hem till ett värdpar som alltid skapar minnesvärda kvällar av magiskt god mat och dryck. Men det är också en blinkning till när lokalen tidigare var en bank, säger Henrik Norström.

Senaste numret