Gustav Fagerman är Årets Bagare 2018
Gustav Fagerman vann i dag Årets Bagare 2018 och blev därmed svensk mästare för professionella bagare. Gustav driver Artisan Bread i Karlstad, och lyckades särskilt imponera på juryn genom att utnyttja smakerna väl i den hemliga råvarukorg som han blev tilldelad.
Gustav bakade bland annat ett bröd på grahamsmjöl och fullkornsråg, smaksatt med en lager från det lokala bryggeriet Good Guys Brew i Karlstad. Ett av de andra bakverken var ”Kardemummabulle 2.0”, en kardemummabulle, där fyllningen inneslutits och den framträdande smaken av kardemumma brutits av med en mandel- och apelsinfyllning.
FINALISTER
Första plats: Gustav Fagerman, Artisan Bread i Karlstad.
Andra plats: Fredrik Eiserman, Valhallabageriet i Stockholm.
Tredje plats: Paul Florian Ficard, Björns konditori i Vellinge.
Delad fjärde plats utan inbördes ordning
Lina Kempe, Backhaus Bageri & Café i Helsingborg.
Marcus Billing Söderberg, Gamla verket i Segeltorp.
TÄVLINGSMOMENT
20 st vanliga baguetter
30 st kuvertbröd, tre olika sorter (från samma deg som baguetterna)
20 st croissanter
20 st Pain au chocolat
20 st söta bullar med frukt/bär
20 st söta bullar med efterdekorering
10 st matbröd, valfritt
10 st matbröd, lottade ingredienser
Tävlingstiden är 6 timmar, plus 1 timmas uppvägning dagen före tävling.