Guld till Svenska Juniorkocklandslaget i Culinary Olympics

Det Svenska Juniorkocklandslaget stod i dag vinnare i tävlingen Culinary Olympics i Stuttgart.

Den 15 februari inledde Juniorkocklandslaget Culinary Olympics med att tävla i ”Varma Köket”, en trerätters affärslunchmeny för 60 sittande gäster. Detta moment placerade laget på guldnivå.

Under eftermiddagen den 17 februari gick laget in i köket igen för att på fem timmar tillaga olika varianter av finger food, ett bufféfat, samt en varmrätt och dessert för 12 gäster. Laget levererade helt enligt den plan som satts upp av lagledare Peter Jelksäter och coach Lindor Wink där man lagt stort fokus på både samarbete och smakupplevelser. Även i momentet Buffén placerade sig det Svenska Juniorkocklandslaget på guldnivå, vilket innebär att man har fått minst 90 procent av den totala poängen i respektive bedömningspunkt.

Det Svenska Juniorkocklandslaget fick högst sammantagen poäng i Culinary Olympics, vilket ledde till en totalvinst.

Det Svenska Juniorkocklandslaget består av Danna Vu, Gustav Leonhardt, Oskar Persson, Pontus Dunström, Olle Broström och André Edlund.

Kocklandslaget hamnade också på prispallen då de kammade hem silvret, guldet gick dock till Norge.

Senaste numret