Gastrologik öppnar ateljé

I nästan 10 år har Jacob Holmström och Anton Bjuhr drivit restaurang Gastrologik och den lilla lunchkrogen Speceriet. Vid julstängningen 2020 stängde de ner Speceriet för gott. Nu öppnar de istället Ateljé Gastrologik.

“Ateljé – En arbetslokal för en konstnär, det kanske låter lite pretentiöst,  men vi vill skapa ett rum som verkligen ska vara öppen för skapandet i alla dess former.” 

Dagtid kommer köket att fungera som ett provkök till Gastrologik, kvällstid förvandlas det till ett serviskök för Ateljén. Matsalen i Ateljén kommer att fungera som en förlängning av matsalen på Gastrologik, men man bokar den unikt, bara för ett sällskap. Samma upplevelse, men i en helt egen matsal.

Det kommer finnas möjlighet att skräddarsy menyer/upplevelser och tillställningar för upp till 20 personer.

 ”Det här är något som vi diskuterat länge, och helt plötsligt var tiden rätt. Nu ska kreativiteten flöda! Äntligen får vi bättre utrymme till skapande och utveckling av den dagliga verksamheten samt en lokal som kan transformeras om till vad vi vill, det känns ju hur spännande som helst”, avslutar Anton Bjuhr och Jacob Holmström, ägare och grundare till Gastrologik.

Senaste numret