Gabriel Ask – ny kökschef på Grand Hôtel

Gabriel Ask är ny kökschef på Grand Hôtel i Stockholm. Med en karriär som startade på ikoniska French Laundry, kommer han nu senast från Faena Hotel i Miami där han ansvarat för uppstarten av sju olika restaurangkoncept. På meritlistan står också bland annat klassiska Bellagio i Las Vegas, lyxiga Montage i Beverly Hills och Newport Beach-resorten Pelican Hill. Efter 23 år i USA och Frankrike flyttar han nu hem till Sverige för att ta över köket på Grand Hôtel.

Gabriels uppdrag sträcker sig från Verandans frukost och restaurang till room service, via Cadierbaren och fest- och konferensvåningen. Tillsammans med ett 40-tal kockar har han redan börjat utveckla hotellets kök, utan nostalgi. Först ut är Cadierbarens populära Afternoon Tea som förfinats såväl smakmässigt som visuellt. Även Terassen kommer att få sig en uppdatering med sommargrillning. Till sensommaren 2017 kommer även ett nytt koncept för Cadierbaren att presenteras och Gabriel håller inga dörrar stängda för nya idéer och samarbeten.

Som gäst i Stockholm känns det ibland som att alla ställen serverar samma mat. Jag vill vässa Grand Hôtels imponerande arv och skapa ett karaktäristiskt kök som erbjuder mat i toppklass, men på ett avslappnat sätt som känns modernt och inbjudande. Tacksamt nog har jag här på Grand Hôtel haft turen att få arbeta med den mest kompetenta personalen i min karriär hittills,säger Gabriel Ask.


På bild: Gabriel Ask och Stefan Annomarc.

Senaste numret