“Råvarukorgen var lite krångligare”

Om ett par veckor är det dags för Årets Kock-finalen. Åtta kockar laddar upp för att tävla den 19 oktober 2023. Vi har pratat med finalisterna. Hur känns det för Henric Herbertsson? Det kan du läsa här!

Vad har du för bakgrund?
– Jag gick gymnasiet i Karlstad. Efter det åkte jag till Smögen och träffade min vän Ola Wallin. Det var han som så småningom fick mig att flytta till Göteborg där jag bland annat jobbade på Fiskekrogen och Thörnströms Kök. Just nu är jag kökschef på SK mat och människor. Jag har också tävlat med Svenska kocklandslaget och deltagit i två finaler i Årets Kock

Vilka råvaror arbetar du allra helst med?
– Fisk och skaldjur.

Vad var lättast och svårast under kvaltävlingen?
– Lättast var den tränade rätten. Då vet man ju exakt hur lång tid man har och vad som skall göras. Råvarukorgen var lite krångligare, det var vissa “basingredienser” som inte fanns, som socker och vitvinsvinäger.

Hur har du laddat upp inför finalen?
– Jag började med semester. Efter den har det varit fullt fokus på att hitta en balans mellan effektiv träning, jobb och familj.

Foto: Samuel Unéus

Senaste numret