Frida Ronge öppnar TAK Oslo

 

Frida Ronge tar över Frogners tak och öppnar Restaurangen TAK Oslo.

På toppen av Sommerrokvarteret har restaurangen 360-graders utsikt över staden, fjorden och landsbygden.

Hej Frida, stort grattis till ditt nya projekt. Hur kommer det att skilja sig från TAK Stockholm?

”Mycket kommer vara det samma, det är lite det som är grejen. Menyerna kommer samspela men vi jobbar med några nya signaturrätter för Oslo. Vi kommer givetvis lyfta Norskt mathantverk och norska råvaror på Tak Oslo. Norge har världens bästa fisk, skaldjur, tång och tare och det kommer få en stor plats i menyn. Brunost är något som fascinerar mig enormt så vi jobbar just nu på en signaturdessert med det, även torrfisk & klippfisk är ju sjukt intressant och unikt, så det vore kul att få in i maten fast på ett nytänkande sätt.”

Kommer du att lämna Stockholm?

”Nej, jag bor och älskar Stockholm men jag kommer definitivt vara mer i Norge framöver vilket också känns jätte inspirerande. Jag är Culinary Director på båda ställena och båda enheterna har sina egna Executive Chefs & Head chefs, denna gången är vi mer förberedda på vad som komma skall än vad vi var med öppningen i Stockholm, haha!” 

Vad ser du fram emot mest?

”Att få vara med att utveckla restaurangscenen i Oslo, träffa nya människor och få ännu fler kollegor. Jag tycker det ska bli otroligt intressant att få lära mig mer om Norskt mathantverk, råvaror och kulturen där. Att få möjligheten att öppna en restaurang som TAK på taket på ett av Nordens coolaste hotell Hotell Sommerro känns som ett otroligt erkännande och väldigt kul. Blir nästan rörd.” 

Hela kvarteret Sommerro House och Tak öppnar sina dörrar den 1 september 2022.

Senaste numret