Frida Ronge och The Hunger Project släpper kokbok om matsvinn.

Idag på FN:n matsvinnsdag släpper Frida Ronge tillsammans med The Hunger Project en kokbok om matsvinn. Kokboken ska inspirera till att laga kreativ mat av det som finns nära och sådant som ofta annars slängs.  ”Jag hoppas att jag kan inspirera läsaren att tänka utanför boxen och se möjligheter med det du har nära till hands, till exempel göra risotton på svenska sädesslag eller snacksa på svenska bönor istället för edamame. Det är ett tankesätt som går att applicera på mycket”, säger Frida Ronge. 

Frida Ronge är gastronomisk chef på restaurang TAK i Stockholm och ambassadör för The Hunger Project Sverige. I början av 2020 reste hon tillsammans med The Hunger Project till Ghana. Där fick hon besöka människor som arbetar för att ta sig själva och sina samhällen ur fattigdom och se den positiva förändringen som organisationens verksamhet leder till. Med inspiration från resan har hon tagit fram recept till Möjligheternas kokbok.

Kokboken kommer att säljas i begränsad upplaga på bland annat Lagerhaus och i The Hunger Projects webbshop. Vinsten från försäljningen av boken går till The Hunger Projects fortsatta arbete mot hunger och fattigdom världen över.

Senaste numret