Fredrik regerar!
Förra årets vinnare av Årets Kockelev (numera Swedish Young Chef Award) var Fredrik Kristensen som då gick på Stockholms Internationella Restaurangskola i Stockholm. Vi har kollat upp vilka nya mål han har.
Vad har du för tips till finalisterna inför finaldagen?
– Att vara trevlig och ödmjuk mot sina motståndare. Chansen är väldigt stor att ni kommer att jobba med varandra i framtiden, eller kanske ni behöver ha varandras hjälp.
Vad fick du ut av att tävla?
– Motivation att fortsätta försöka bli så bra som möjligt. Kunskap, vänner och en bekräftelse på att jag faktiskt gjorde något bra.
Har du tävlat mer efteråt?
– Jag har tävlat i OS med landslaget som elev, i en ny tävling – Rising star, och just nu håller jag på att träna till Nordiska Mästerskapen.
Vad har du för karriärmål i dag?
– Målet är nu att komma vidare i Bocuse d’Or- uttagningen i september och att sen ta guld i Lyon 2019. Och så klart ta guldet i Nordiska.