Från Grand Hôtel till At Six

Nu börjar detaljplaneringen av de olika restaurangkoncepten på Stockholms nya livsstilshotell, At Six på Brunkebergstorg. Som bas för köken har man lyckats rekryterat en passionerad matlagare med lång erfarenhet av lyxhotell världen över. Senast kommer Andreas Askling från rollen som kökschef på anrika Grand Hôtel.

At Six kommer att erbjuda flera olika mat- och dryckkoncept; en lobbybar, en större restaurang, en cocktailbar och en lounge. Dessutom en 2000 m2 stor eventarena med café och bankettverksamhet. Med Andreas Askling vid rodret får köken en ledare som brinner för råvaror och tillagning och som hämtar inspiration från resor till alla världens hörn.

– Att få kombinera ett internationellt perspektiv med de allra bästa lokala råvarorna, med stort utrymme för nyskapande och kreativitet, lockade mig till At Six, berättar Andreas Askling. Mitt mål är att skapa matkoncept som lockar både Stockholmare och hotellgäster.

De senaste sju åren har Andreas Askling förvaltat Grand Hôtels gastronomiska traditioner, med ansvar för fyra restaurangenheter och den stora bankettverksamheten. Tidigare har Andreas arbetat i chefsroller på en lång rad ledande internationella hotell och restauranger, som Caravelle Hotel i Vietnam, W Retreat & Spa på Maldiverna, Sheraton Stockholm, Restaurant Aquavit i New York och Minneapolis samt ett flertal svenska och stockholmska krogar. Under Minneapolis-tiden fick Andreas även möjlighet att praktisera hos en av branschens största, Charlie Trotter på hans krog i Chicago.

Nu får Andreas Askling titeln Executive Chef på At Six, Petter Stordalens prestigefulla hotellsatsning som öppnar 23 mars 2017. Följ Andreas resa i bilder på Instagram @chefatsix

Senaste numret