Fotografiskas restaurang – världens bästa museirestaurang

På Leading Culture Destinations Awards i fredags (den 29 september) vann Fotografiska klassen ”Världens Bästa Museirestaurang”. På plats i London var Paul Svensson, som tillsammans med sittteam skapar mat- och dryckesupplevelsen som nu fått detta hedersutnämnande.

Tillsammans med museum som till exempel Cooper Hewitt Smithsonians i New York och Rock Bund Art Museum i Shanghai nominerades Fotografiska i en av Leading Culture Destinations Awards 15 kategorier.

De nominerade är utvalda av över 80 internationella kulturella ledare och initiativtagaren, Lord Cultural Resourses (konsult inom kulturplanering) samt en välrenommerad jury som utsåg vinnarna i varje kategori.

LCD Awards hyllar vitalitet och dynamik hos museum världen över, något som är i ständig förändring och utveckling. Främsta skälet till denna tävling är att lyfta fram det faktum att attraktiva museum idag är mer än rena administratörer av kulturutbud, att de kan vara drivande krafter bakom den kulturella utvecklingen i samhället.

Senaste numret