Finalisterna i Årets Bagare 2020

För sjunde året i rad är det dags för tävlingen Årets Bagare, Svenska Mästerskapen för professionella bagare, i Nordstan i Göteborg. Detta den 9-12 mars. Finalisterna ska på endast sex timmar baka totalt 150 bakverk vardera. De har även 75 minuter, dagen före tävlingen, att förbereda degar, koka sylt, mm.

I vissa tävlingsmoment finns det fasta kriterier på både vikt, längd och form. Här ställs höga krav på precision och exakthet. I andra tävlingsmoment står kreativiteten i fokus och bakverken får formas och smaksättas fritt.

Under tävlingen så iakttar juryn finalisterna som bedöms på deras teknik och utförande av hantverket. Juryn smakar även på samtliga bröd och bakverk när de är färdiga. Juryn leds av ordförande Johan Sörberg.

Här är finalisterna i Årets Bagare 2020:
Ewa Winge, Kopparlundens bageri i Västerås
Maju Rull Tall, Desserterie och Catering i Linköping
Mohamad Khir Alshibani, Konditori Hollandia i Malmö
Montadar Kanbar, Bullar&Bröd i Stockholm
Paul Florian Ficard, Sandby Stenugnsbageri i Södra Sandby
Tobias Henke, Skeppsbro Bageri i Stockholm

Senaste numret