Esperanto stänger igen

Efter 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger Imouto och Shibumi ner sin verksamhet. Restaurangerna har under det gångna året haft en ojämn beläggning som inte har täckt företagets kostnader. Styrelsen har därför idag torsdag 21 juni 2018 ansökt om att sätta företaget i konkurs. Detta innebär att restaurangerna Esperanto, Imouto och Shibumi har stängt från och med idag. De planerade sommarrestaurangerna, “Sommarsalongen” och ’Shibumis Backyard BBQ’, som skulle ha öppnat tisdagen den 26 juni, kommer inte heller att vara öppna under sommaren.


Brev från Sayan

Tack

Jag skulle med detta meddelande vilja passa på att rikta ett stort tack till alla de gäster som har besökt oss genom åren och som har fyllt restaurangerna med liv och glädje. Tack även till alla våra underbara leverantörer som med sin passion och kunskap präglat våra restauranger.

Ett stort tack givetvis också till alla fantastiska medarbetare som jag har haft den stora äran att jobba med genom alla år. Vi är verkligen ledsna från företagets sida över den svåra situation som uppstår för de anställda i samband med stängningen.

Det har varit ett stort äventyr fyllt av kreativitet, kamratskap och kärlek. Därför är det med stor sorg som vi nu tvingas stänga våra kära restauranger.

Sayan Isaksson med personal

Senaste numret