Eataly Stockholm öppnar nästa vecka

Lördagen den 17 februari klockan 13.00 öppnar Eataly i den före detta biografen Röda Kvarns lokaler på Biblioteksgatan i Stockholm. Eataly Stockholm består av 3000 kvm saluhall, restauranger, barer, café och skola.

Oscar Farinetti grundade Eataly i Turin, Italien 2007. Hörnstenarna i hans verksamhet, ”Äta, handla, lära”, har följt med även hit.

ÄTA: Den 3000 kvm stora saluhallen har tre italienska restauranger som serverar allt från napolitansk pizza till handgjord pasta och en rad olika traditionella rätter. Det finns också en italiensk kaffebar och för de som gillar sötsaker även en choklad- och glassbar.

HANDLA: Saluhallen kommer att inkludera närmare 1000 italienska produkter, allt från pasta och såser till olivoljor. Allt Eatalys bröd bakas dagligen på plats i en vedeldad ugn. Likaså finns ett stort utbud av italienska ostar och charkuteriprodukter, en kött- och fiskdisk, en fisk- och skaldjursbar, en mozzarellabar samt frukt och grönsaker. Därutöver bland annat ett lokalt urval av mejeriprodukter.

LÄRA: På Eataly finns även en ”La Scuola” där man kan lära sig mer om italiensk matkultur i kurser och evenemang som hålls både för barn som vuxna.

Senaste numret