Dramatens bakficka 2.0

Dramatens bakficka Frippe har fått en ny kostym.

– Vi har under de senaste månaderna arbetat med att sätta konceptet,  säger nya köksmästaren Oscar Fernandez Selg (tidigare Brasseri Balzac).

Matinriktningen blir svenskfransk med råvarufokus och den nya restaurangchefen Anders Vasseur, med över tio års erfarenhet från Grand Hôtel Stockholm, har skapat en vinlista med uteslutande europeiska viner.

– Vi har under en längre tid aktivt arbetat med att öka servicens lägstanivå i matsalen, alltifrån den genuina servicen, till serveringstekniker och våra numera slipade ögon för detaljer har resulterat i en mer komplett restaurang.” säger Anders Vasseur.

Miljön och känslan av bistro har tagits fram av inredningsbyrån Spik, och här kommer även att hänga utställningar i matsalen, först ut är den fotografen Hans Geddas skådespelarporträtt.

Namnet Frippe är en hyllning till den ”världsvane, obesvärade och lite vårdslöst elegante” skådespelaren och Dramatenchefen Gustaf ”Frippe” Fredriksson (1832-1921). Frippe har ca 60 platser inomhus, 40 på uteserveringen

Senaste numret