Downtown Camper har öppnat hållbart kafé i Stockholm city

Hållbarhet, wellbeing och gemenskap står i fokus i Downtown Campers nya kafé som öppnade i helgen på Drottninggatan i centrala Stockholm. Både mat och möbler har valts ut med hänsyn till miljö och klimat och menyn är i majoritet växtbaserad.

Downtown Camper har i och med detta utökat med ytterligare ett våningsplan som förutom kafét även inkluderar nya eventlokalen Roots, med flexibla mötesrum för upp till 650 personer.

Råvarorna är nästan uteslutande veganska och ekologiska, med inslag av utvalda ägg- och mjölkprodukter. I majoritet serveras kalla, fräscha och ur näringssynpunkt väl sammansatta rätter, med inslag av varma rätter som exempelvis en helt vegansk burgare. Urvalet på dryck är till största delen ekologiskt och det gäller även för vin och öl: Här serveras bara biodynamiskt vin och öl från lokalt bryggeri.

På det nya cafét har man även gjort miljösmarta val av möbler och utensilier. I inredningen återfinns stolar av återvunnet trä samt lampor från ”Plastic Whale”, ett företag som skapar inredning av plast som hämtats upp från haven. Återigen ligger prisbelönade arkitektbyrån Stylt Trampoli bakom design och inredning.

Senaste numret