“Det var mäktigt!”
Jacob Holmström, som ansvarade för söndagens nobelmiddag tillsammans med Annie Hesselstad, vad var bäst?
– Det bästa var genomförandet av det stora gänget, vi var nästan 45 kockar. När alla strävar mot samma mål och hela maskineriet sätter i gång, det bara fungerar – man får flow.
Det låter lite som att vara med i ett rockband?
– Mer som ett storband i så fall. Och något som var väldigt coolt var att gå nerför trappan tillsammans, synkroniserat, sen applåderade 1300 personer. Det var mäktigt!
Vad var du mest nöjd med?
– Fisken var jag väldigt nöjd med, det är svårt att göra bra torsk som ska serveras och vara varm, till 1300 personer samtidigt. Varmrätten ska dessutom serveras på fat av en servitör, så jag valde att färserade torsken med kungskrabba och klä in den. Gör man det, får man som en skyddande hinna runt hela fisken. Det var en stor utmaning, men jag tror fan att vi lyckades!
Hur högt smäller detta jämfört med allt annat du gjort?
– Jag har gjort rätt mycket roliga grejer. Men det här var en av de största sakerna, kanske överst på listan.
Foto: Dan Lepp