“Det är ingen som minns en fegis!”

Hallå där Pia Dahlbom, som snart öppnar ny krog i Linköping med sin man Jonas.

Hur går det, när öppnar ni?

”Vi har siktet inställt på den 25:e September. Tanken var att inte öppna allt i sin helhet förrän Jonas tävlat klart i Bocuse d´Or i Januari 2021. Sen kom Corona och alla jobb försvann nästan helt över en natt. Då växlade vi upp och bestämde oss för att öppna tidigare i höst istället. Bordsbokningarna för hösten släpper vi i samband med hemsidan om någon vecka. Allt går enligt plan med bygget än så länge, men hur bra vi ligger till är idag svårt att svara på då vi inväntar leverans av kök, färdigställande av ventilation och lite annat smått och gått som står stilla nu under semestrarna.”

Berätta om ert team!

”Vårt team består av en fantastiskt härlig grupp av både väldigt rutinerade krogfolk och några som är på väg in i branschen. Min lillasyster Alice blir ansvarig för front of house och blir även vår sommelier, vår bästa tjejkompis Evelina blir kreativt ansvarig för baren och Linus som var Jonas högra hand när vi öppnade Furuvik Havskrog för två år sedan, kliver in i samma roll här. Förutom dessa nyckelpersoner har vi hittat två grymma killar och en tjej till köket samt två killar till matsalsstyrkan som känns hur bra som helst. Jonas blir köksmästare och i huvudsak ansvarig för matstudion och aktiviteterna där medan jag har ekonomi och personalansvar, plus att jag självklart ska jobba service både på golvet och bakom baren.”

Hur ser krogscenen ut i Linköping?

”Det finns mycket restauranger och barer i Linköping för alla smaker och plånböcker. Vi har fått många glada tillrop från både krögarkollegor och framtida gäster som tror vi kan tillföra något nytt till Linköpings krogscen. Sen ska det bli roligt att få lära känna Linköpingsbon lite bättre.”

Är det nervöst att öppna i dessa tider?

”Det är klart att det känns väldigt speciellt och osäkert att öppna mitt under en pågående pandemi som drabbat väldigt många väldigt hårt. Speciellt i vår bransch, men i och med att projektet redan var i full gång när allt det här drabbade världen så har vi inte haft så många andra val än att bara köra på och hoppas vi kan rida igenom den här stormen och etablera oss i Linköping. Jonas har alltid sagt att ”man kan inte bromsa i uppförsbacke” och det är lite så vi har valt att tackla situationen.”

Foto: Danger Studio

Senaste numret