“Det är med stor ödmjukhet och stolthet jag tar mig an det här uppdraget.”

Jens Ericsson blir ny general manager för Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget. De senaste tre åren har Jens jobbat som key account manager på Martin och Servera, och innan det var han verksam som kock och köksmästare i bland annat Stockholm, Uppsala och Åre. Han har dessutom själv tävlat som kock i både Culinary World Cup och Culinary Olympics. 

“Det är känns otroligt roligt och hedrande att ha fått den här möjligheten. Det känns fortfarande lite overkligt. Även om arbetet med laget Stockholm Culinary Team var på en hög nivå och krävde mycket jobb så känns detta annorlunda när jag kommer att få jobba med det jag älskar på heltid. Det är med stor ödmjukhet och stolthet jag tar mig an det här uppdraget.”

Nu ser han fram emot att få använda sina erfarenheter och kunskaper till att nå de högt ställda målen: guld för Svenska Kocklandslaget och topp tre för Svenska Juniorkocklandslaget vid Culinary World Cup 2022. Vid Culinary Olympics 2024 siktar båda lagen mot guld.

“Vi har högt uppsatta mål och det kommer att bli svårt, men man ställer inte upp i tävling för att inte vinna, säger Jens som i mitten av september tillträder tjänsten. 

Vid samma tidpunkt lämnar också den tidigare managern Fredrik Andersson sitt uppdrag efter 8 år. “Vilken resa detta har varit! Jag kommer för resten av mitt liv vara tacksam över alla fantastiska kollegor, sponsorer, producenter och människor som alltid gjort sitt yttersta för att jag och mina lagmedlemmar haft bästa tänkbara förutsättningar att prestera på högsta nivå. Ni är många som varit delaktiga genom åren. Från botten av mitt hjärta, TACK!”, skriver han på sin linkedin sida.

Senaste numret