“Det är en livsavgörande grej”

Grattis, Thomas Sjögren, krögare bakom restaurang Signum som fick sin första Michelinstjärna i går! Hur kändes det?

– Det var skönt när de ropade upp oss, det var väldigt pirrigt innan dess. Hela dagen i går var en berg- och dalbana av nervositet.

Vad betyder det att få sin första stjärna?

– Det är livsavgörande grej, en milstolpe man knappt vågat drömma om. Att vi fick den efter att bara ha haft öppet i ett år var extra roligt. Vår tanke har hela tiden varit att skapa en gastronomisk destination där man också kan njuta av naturen, och stjärnan kommer att hjälpa folk att hitta hit.

Vilka är era styrkor?

– Den största styrkan ligger i teamet – vi har många otroligt duktiga personer som jobbat hos oss i flera år. Den här satsningen gjorde vi tillsammans! Gastronomiskt har vi en bredd; Markus som är köksmästare, Hampus som är souschef och jag har alla vår grund i det klassiska, franska. Det blandar vi med framför allt fisk och skaldjur. Vi har också tre olika odlingar, bland annat en i havet där vi skördar sockertång.

Vad händer nu?

– Vi firade lite i går men mest troligt blir det ännu ett firande med teamet nästa gång vi samlas igen. Då tar vi kanske något glas, tillsammans. Sen ska vi bara försöka göra det vi gjort hittills, fast ännu bättre.

Senaste numret