Danyels hemliga krogprojekt

I en nyhetsnotis i Restaurangvärlden nr 2 2018 har vi tyvärr blandat ihop Melker Anderssons nyöppnade restaurang i Uppsala, Heart & Bones, med Danyel Couets restaurang i Stockholm som öppnar i vår. De båda krögarna är alltså aktuella med var sin egen krog och inte en gemensam. Vi har pratat med Danyel om vad han har på gång:

– Jag kommer till och med att öppna två ställen i närheten av varandra. En restaurang och en bar. Efter två års letande har jag hittat lokaler med allt jag sökt efter, det är som en dröm för mig!

Det kommer att bli en mycket personlig restaurang med viss fransk inriktning.

– Det franska handlar mer om en känsla än om inredning. Och matmässigt kommer det franska köket att vara grunden när det kommer till tekniker och liknande, men jag tänker exempelvis inte servera boeuf bourguignon utan något mer och modernare än så. Dock kommer vi att ta ett steg tillbaka och tänka mer förrätt, varmrätt och dessert än smårätter och mat man delar, som annars är populärt på krogen nu.

Öppningen är planerad till april och om ett par veckor kommer mer information att offentliggöras.

Danyel och Melker Andersson driver fortfarande de krogar som tillhör Grupp F12 tillsammans.

– Melker och jag är kompanjoner och goda vänner och vi har framgångsrikt drivit restauranger tillsammans i 25 år, men det ska bli roligt att göra något eget också. Det ska bli ett ställe där jag trivs extremt bra själv, inte minst för att jag kommer att tillbringa mycket tid där.

HÄR kan du läsa mer om Heart & Bones, Melker Anderssons nya satsning.

 

Senaste numret