Clarion satsar på takodlingar

Clarion Hotel satsar på att anlägga takodlingar på flera av sina hotell. Först ut är Clarion Hotel Post i Göteborg som nu erbjuder höstens skörd till hotell- och restauranggäster. Grönsaker, örter, frukter och bär, serveras direkt från taket och kommer finnas på menyn under namnet Harvest Dinner under september.

På Clarion Hotel Posts tak har 16 000 liter jord förvandlat en betongyta till en grönskande plats. Stadsbönderna Jonas Lindh och William Bailey från Kajodlingen ser till att hotellets restauranger, Norda och vRÅ har tillgång till närodlade primörer. I odlingsbäddarna finns rotfrukter och baljväxter med mer exotiska inslag som chili och ingefära. Här görs även försök med den svårodlade wasabin. Takodlingen går under namnet Urban Garden.

Harvest Dinner baseras på skördade råvaror i säsong från Posts egen takodling, Kajodlingen och andra lokala producenter så som Lilla Labäck. Så kallade “ugly greens” används också i en så stor utsträckning som möjligt. Menyn är framtagen av Marcus Samuelsson.

Senaste numret