Café Cuvée – ny bistro på Söder
Krögarparet bakom den nyöppnade moderna kvartersbistron Café Cuveé på Högbergsgatan i Stockholm är sommelieren Tina Trigg och kocken Markus Löfgren. Båda kommer närmast från Restaurangakademien där Markus jobbat i 20 år bland annat som kökschef och verksamhetschef och Tina har varit ansvarig för evenemang och försäljning. De har båda länge drömt om att öppna eget och nu har de fått möjlighet att göra det tillsammans.
Rollen som kökschef kommer Markus att dela med Calle Berglöf, som tidigare jobbat på Spritmuseum och Café Nizza.
På menyn finns rätter med klassiska och nya smaker, med influenser från hela världen. Lite extra fokus blir det på det svenska och franska köket. Vinlistan kommer ständigt att utvecklas med en geografisk blandning av viner från traditionella och moderna vinmakare, men alltid med hjärtat i Frankrike och områden som Champagne, Loire och Bourgogne.