Bryggeriet Omaka öppnar restaurang i april

Det nystartade bryggeriet Omaka i Stockholm öppnar en restaurang och bar i anslutning till bryggeriet i april.

Bryggmästaren Hedda Spendrup har nu bryggt kla­­rt Mother som är hennes första öl på det nya bryggeriet Omaka. I april öppnas en restaurang i bryggeriets lokaler med matsal, bar, uteservering och trädgård. Omaka vill bredda synen på öl och utforska smakkombinationer med hjälp av restaurangen. Köket och bryggmästaren får ett nära samarbete där både öl och meny präglas av brygdfilosofin smak före stil.

– Vi har redan tio öl som lagras i ståltankarna. Det känns fortfarande overkligt att vara igång efter att ha sett bryggeriet på skissnivå i flera år. I vår öppnar vi en egen restaurang där kan vi skapa menyer som passar våra öl men även brygga öl som matchar enskilda rätter, säger Hedda Spendrup.

Senaste numret